Bardzo pilnie potrzebne dobre ASO w Łodzi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wizjoners
    Drive
    • 2007
    • 42

to co wskazywał kolega rezon : kontrolka check engine wskuzje na nieprawidłowość w pracy ECU benzynowego. i jest to zapewne spowodowane niedokładnym zestrojeniem instalacji LPG. naskocz na nich z mordą, że auto jest niezgodne z zawarta umową, i będziesz żądał jego wymiany na wolny od takowej wady. - nie jest w pełni sprawne- i nikogo to nie obchodzi, że pomimo świecenia checka - jeździ OK. Check ma się nie świecić!!
    ponadto spróbuj dowiedzieć się - jaki błąd wywala check.
  • filut
    Classic
    • 2006
    • 33

Panowie,

Kilka godzin temu mialem wypadek w Lodzi. Moja czesie nie nadaje sie do jezdzenia i policja zabrala mi dowod rejestracyjny. Czy mozecie polecic mi jakies dobre/sprawdzone ASO w Lodzi ? Mieszkam w Warszawie, ale bede zmuszony do naprawy samochodu w Lodzi.

Dzieki za namiary,

Filut
    Octavia off-road edition

Komentarz

• Paweł T
      Elegance
      • 2006
      • 784

blacharka w ASO Bednarek na Szczecińskiej jest ok
      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Fery
        Ambiente
        • 2006
        • 236

Idczak Audi/VW/Skoda, w końcu jeden z pierwszych przedstawicieli VW AG w Polsce.

Komentarz

• Gajowy
          Drive
          • 2006
          • 60

niewiem czy wiesz, ze z ASISTANCE przysługuje Ci holowanie do 120 km gratis.
          wiec jezeli policja zholowala samochod na parking policyjny w Łodzi możesz próbować go spokojnie zabierac i przewozić w stronę Warszawy.
          Problem będzie na parkingu bo będą wołali jakieś chore pieniądze za te kilka dni postoju ale to im powinien ubezpieczyciel wypłacić.
          Jeżeli nie masz auta na parkingu pololicyjnym to masz sprawę prostszą.
          Ja kiedyś miałem Lanosa, facet urwał mi cały tyl /dostał w tylne kolo a drugą stroną wpadł na słup/ holowanie na parking policyjny gratis i za kilka dni holowanie do wybranego warsztatu, czyli do Zduńskiej Woli też z ubezpieczenia. Łączna trasa holowania nie może być dłuższa niż 120 km, to jest gratis, dalej za opłatą.
          Jeżeli nie masz swojego asistance to możesz korzystasz z ubezpieczenia drugiego pojazdu, który brał udział w kolizji.
          Zadzwoń do ubezpieczalni i zapytaj, chyba ze na polisie OC lub AC masz podane nr do Asistance.
          POWODZENIA

P.S.
          Jeżeli chodzi o ASO w Łodzi to wiem, że ZIMNY nie maiał dobrego warsztatu blacharskiego.
          Jak sie zdecydujesz na jakiś to sprawdź czy czasami nie zlecają roboty gdzieś dalej bo takie sytuacje też się zdarzają.
          GAJOWY

OCTAVIA KOMBI 1,9 TDI AHF 110 PS MR 2001

Komentarz

• filut
            Classic
            • 2006
            • 33

Dzięki za porady !

Ostatecznie skorzystałem z Assistance i sprowadziłem samochód do Warszawy. Na miejscu będzie łatwiej "doglądać" naprawę samochodu i załatwiać formalności.

BTW:

Dostałem w bok od Nissana Almery (ok 70 km/h przy zblokowanych kołach):

Czesia po wypadku

Pasażerom w moim samochodzie nic się nie stało. Nie mam bocznych poduszek powietrznych ale widać, że siłę uderzenia zamortyzowały dwie rury w drzwiach bocznych, a blacha owinęła się wokół nich.
            Octavia off-road edition

Komentarz

• bubuDE
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2007
              • 763
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

filut, czy trafil Cie podnosnik widlowy? czy inny pojazd z rogami
              PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• Bouli
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 739

może głupie pytanie, ale czemu Ci zabrali dowód :?: Dostałeś też w przednie koło :?:

A co do ASO w Warszawie i okolicach to wszyscy polecają Skode w Mińsku Mazowieckim. Mają tam ponoć najnowszą 'kabinę' do lakierowania aut.
                Bouli
                Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
                Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
                Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• filut
                  Classic
                  • 2006
                  • 33

Zamieszczone przez Bouli
                  może głupie pytanie, ale czemu Ci zabrali dowód :?: Dostałeś też w przednie koło :?:

A co do ASO w Warszawie i okolicach to wszyscy polecają Skode w Mińsku Mazowieckim. Mają tam ponoć najnowszą 'kabinę' do lakierowania aut.
                  Niebiescy zabrali dowod, poniewaz odstająca blacha z rozoranych drzwi może potencjalnie zranić pieszego
                  Octavia off-road edition

Komentarz

• Bouli
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 739

Zamieszczone przez filut
                    Niebiescy zabrali dowod, poniewaz odstająca blacha z rozoranych drzwi może potencjalnie zranić pieszego
                    aaa, ok...
                    niby można ją było przygiąć do środka, ale nie wiadomo co na to ubezpieczyciel...
                    Gdzie będziesz robił auto :?:
                    Bouli
                    Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• filut
                      Classic
                      • 2006
                      • 33

Zamieszczone przez Bouli
                      Zamieszczone przez filut
                      aaa, ok...
                      niby można ją było przygiąć do środka, ale nie wiadomo co na to ubezpieczyciel...
                      Gdzie będziesz robił auto :?:

Auto-Wimar, a dokładnie Parowcowa 2
                      Octavia off-road edition

Komentarz

• Bouli
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 739

Zamieszczone przez filut
                        to pilnuj ich tam dokładnie bo sporo tu było zażaleń na Wimary. Zarówno ten na Modlińskiej (m.in. sam wiem z autopsji) jak i w Alejach (m.in. chyba Purchawa coś narzekał)
                        Bouli

Komentarz

• filut
                          Classic
                          • 2006
                          • 33

Zamieszczone przez Bouli
                          Zamieszczone przez filut
                          to pilnuj ich tam dokładnie bo sporo tu było zażaleń na Wimary. Zarówno ten na Modlińskiej (m.in. sam wiem z autopsji) jak i w Alejach (m.in. chyba Purchawa coś narzekał)
                          Cóz.....jestem wyjątkowo upierdliwym klientem . I znając życie, z góry zakładam że na pewno coś trzeba będzie poprawić po naprawie. Ale zobaczymy...
                          Octavia off-road edition

Komentarz

Pracuję...